Értékek számítása adott időszakra (havi, negyedéves, éves)

Ha kevés az időd és csak a videó érdekel, itt megtalálod. A riportolás rendkívüli fontossága nehezen vitatható. Ha az adatokat megfelelően alakítjuk, a megfelelő számításokat végezzük el és még a prezentálás is strukturált, érdekes, és interaktív… nos akkor nagyon nem nyúlhatunk mellé. Eddigi munkáim során számtalan riportot, adatbázist kellett létrehoznom, átalakítanom vagy éppen folyamatosan fejlesztenem, frissítenem. Óriási…

Cellák kijelölése háttérszín vagy betűszín alapján

Ha kevés az időd és csak a videó érdekel, itt megtalálod. Előfordult már, hogy az adott munkalapon az összes cellát ki kellett jelölnöd egy vagy több szín alapján? Ha a kijelölendő cellák egy oszlopban vannak, rájuk lehet szűrni szín szerint. Ha viszont nincsenek, akkor a lenti megoldás hasznodra válhat: ez a makró ugyanis az összes olyan cellát…

Aktív munkafüzet alapadatai

Mikor elkezdtem makrókat írni, gyakran kellettek az aktív munkafüzet bizonyos adatai, úgy mint a név, fájl helye, tartalmaz-e makrót, védett-e a VBA projekt stb. Ezeket eléggé sziszifuszi munka volt leellenőrizni, ezért állítottam össze ezt a hasznos kis makrót:

Makró futási idejének mérése

Makró futási idejének mérése, avagy mennyi ideig fut a makrónk? Gyakorta előfordul, hogy szeretnénk tudni, mennyi ideig tart lefuttatni a kódunkat különböző számítógépeken. Vagy frissítjük a kódot és arra vagyunk kíváncsiak, gyorsabb/lassabb lett-e. Esetleg teljesen átírtuk és összevetjük az előző verzióval.

Gyorselérési eszköztár (QAT): elem hozzáadása

A Gyorselérési eszköztár (angolul QAT vagyis Quick Access Toolbar) az Office 2007-es verziójában jelent meg (vagyis nem csak az Excel de a Word, Power Point stb. is tartalmazza). Ez egy testreszabható eszköztár, mely alap esetben a menüszalag felett helyezkedik és és az alábbi gombokat tartalmazza: Excel, Mentés (Save), Visszavonás (Undo), Mégis (Redo):